Disneyland Parijs viert zijn 25ste verjaardag!

Oh Disneyland! Wat heb ik jou gemist! Gisteren vertrokken mijn zus en ik richting Marne-la-Vallée voor een dagje Disneyland Parijs.

Disneyland Parijs bestaat dit jaar 25 jaar! WHOOHOO!!! Het afgelopen jaar waren er  (redelijk) veel attracties dicht zodat ze deze opnieuw konden renoveren voor de grote verjaardag! De enige attractie die gisteren nog gesloten was, was de dark water ride Pirates of the Caribbean! Deze zal terug opengaan tegen deze zomer. Ik heb gelezen dat o.a. Captain Jack Sparrow zijn introductie zal maken! Ik vind het wel een beetje spijtig (en vreemd) dat deze attractie dicht is, terwijl vandaag de nieuwste Pirates of the Caribbean film in avant-première gaat!

Het beloofde een prachtige dag te worden met veel warmte en een stralende zon! Daardoor koos ik voor een outfit van Brandy Melville zodat ik goed tegen de warmte kon.

Disneyland Minnie Mouse ears.jpg

The Walt Disney Studios

Walt Disney Studios.jpg

We startten onze dag (zoals gewoonlijk) met het Walt Disney Studios Park. Allereerst gingen we naar The Hotel Tower of Terror! Er was letterlijk geen wachtrij. We konden er zo goed als meteen op. Iedere keer heb ik zoveel schrik als ik terecht kom in The Twilight Zone.. Mijn zus daarentegen, zij vind dit gewoon een echt lolletje!

Hollywood Tower Hotel.jpg

Disney Hollywood Tower.jpg

Daarna gingen we op de Aerosmith Rock’n Roller Coaster. Hier konden we ook meteen naar binnen! De lancering vind ik echt GE-WEL-DIG! Daarna zijn we naar de Ratatouille Ride gegaan. Daar was het 60 minuten wachten.. Maar niet voor ons! We gingen als single riders en konden er meteen op! Heel toevallig zaten we ook in hetzelfde wagentje, haha van geluk gesproken!

We wisten dat Captain Jack Sparrow om 12 u zou komen naar de Studios voor een Meet & Greet. Mijn zus wilde hier heel graag mee op de foto! Ik moet zeggen dat ze Jack enorm goed hadden gecast! Hij was extreem knap en heel charmant.

Captain Jack.jpg

Jack Sparrow.jpg

Aan de uitgang van de Walt Disney Studios konden we Goofy ontmoeten! Goofy is één van mijn favoriete Disney Characters. Hij is groot, lief, lomp en grappig.. een beetje zoals ik, haha!

Goofy.jpg

Disneyland Park

Disneyland Hotel.jpg

Castle Sleeping Beauty.jpg

Thunder Mountain

OH HAPPY DAY!! Ik ben al zo lang niet meer op de Thunder Mountain geweest en keek er ontzettend hard naar uit! Disneyland heeft hier echt (zot) lang aan gewerkt om deze te renoveren. Helaas was deze net buiten werking door een technische functie, maar we besloten om toch te wachten in de rij die zich had gevormd buiten de attractie. Veel mensen waren blijkbaar ongeduldig, want na een half uur wachten (normaal voor deze attractie), waren wij al zoveel opgeschoven dat we al in de helft zaten van de oorspronkelijke rij. Toen ging de attractie terug open en hebben we nog zo’n 10 minuutjes gewacht. It was worth the wait! Oh, dit is echt een magnifieke attractie.

Mijn geliefde Space Mountain gaat voortaan de geschiedenis in als de “Star Wars Hyperspace Mountain”. Eerst stond ik hier een beetje weigerachtig tegen. Hoe konden ze iets dat perfect was, zo gaan veranderen? Ik ben niet echt een Star Wars fan (heb twee films gezien). Maar ik had vertrouwen in Disney en ik gaf hen een kans.

Star Wars Hyper Space Mountain.jpg

Door het grote succes (blijkbaar) was er een wachttijd van 45 minuten. WAT? Wij zijn 5, max 10 minuten gewend. In de hoop op een verkorte wachttijd namen we een fastpass. Tussen 16 u 30 en 17 u mochten we terugkomen. Ik denk dat we maar 15 minuutjes hebben gewacht hierdoor, dus alles was prima!

Hyperspace mountain.jpg

Wat is mijn ervaring? Pluspunten voor de volledige vernieuwde wagentjes met extreme beveiliging. Een leuke toevoeging is het gekende Star Wars lied dat je hoort wanneer je in het donker vertrekt! De lancering was nog steeds het geweldigste ooit! Ik zag de elementen van Star Wars verwerkt doorheen de rit. Ik vond dit geen grote aanpassing, want voorheen zag je ook al niet zoveel, buiten een paar mooie planeten. Ik ben daarom best tevreden over deze aanpassingen! Good job Disney!

De parade

De zon scheef fel richting mijn kant, waardoor de foto’s op niets zijn uitgedraaid. Over de parade kan ik dit zeggen – Disney, petje af! Het was echt prachtig. Er waren meerdere nummers die hoorden bij elk verschillend onderdeel van de parade. Dit is in tegenstelling tot de vorige parade waarbij er maar één nummer werd gedraaid “Magic Everywhere”! Ik vond het zeer origineel en heel erg mooi en ontroerend.

Disney Illuminations

Hopelijk stel ik je niet teleur want ik kan hier niets over zeggen.. Het park sloot gisterenavond om 23 u, wat dan ook betekent dat de nieuwe vuurwerk show pas om dat uur zou beginnen. Om 20 u waren wij ka-pot en besloten we om naar huis te gaan. We gaan sowieso binnen een paar maanden terug en zullen de show dan wel zien. Het was een lange, ongelooflijke mooie en onvergetelijke dag!

Disneyland Parijs, een gelukkige 25ste verdiende verjaardag!

Disneyland 25 jaar


2 thoughts on “Disneyland Parijs viert zijn 25ste verjaardag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s