Review – Drops of Youth Liquid Peel & Rainforest Shine conditioner

Vandaag review ik twee vegan producten van The Body Shop. Ik heb het over de Drops of Youth Liquid Peel en de Rainforest Shine Conditioner.

Drops of Youth Liquid Peel

Drops of youth liquid peel.jpg

Ingrediënten

Aqua, Alcohol Denat., Propylene Glycol, Glycerin, Carbomer, PPG-26-Buteth-26, Palmitamidopropyltrimonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Quaternium-80, Parfum, Behentrimonium Chloride, Linalool, Citronellol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Crithmum Maritimum Extract, Eryngium Maritimum Extract, Leontopodium Alpinum Callus Culture Extract, Sodium Hyaluronate, Citric Acid, Xanthan Gum.

In maart bracht ik samen met mijn zus een bezoekje aan The Body Shop. Mijn zus had al eerder gesproken over het product “Drops of Youth Liquid Peel”, omdat zij het had mogen testen. Ik wilde dat ook wel eens proberen, want blijkbaar is onze huid niet zo proper als je zou denken.

De verkoopster testte het product op mijn hand. Het is een gelachtige substantie die dode huidcellen verwijdert. Wanneer je het product over je huid smeert, wordt dit eerst vloeibaar totdat je verder blijft smeren. Dan worden de dode huidcellen ingekapseld in het product waardoor ze in dikke velletjes van je gezicht vallen.

Ik was ervan verbaasd hoe vuil mijn hand was, toen het product getest werd op mijn hand. Er kwamen dikke grijze vellen af. Toen de restjes er werden afgeveegd met een doekje, merkte ik op hoe overdreven zacht mijn hand voelde. Ik ben niet snel onder de indruk, maar ik moet toegeven dat ik het product na de test direct wilde kopen.

Liquid Peel.jpg

Je mag je gezicht nog reinigen met een washandje, de dode huidcellen krijg je niet mee. Dat merk je heel goed op als je de Liquid Peel gebruikt. Er kwamen ook dikke grijze velletjes van mijn gezicht, terwijl ik dacht dat ik het al eerder goed gereinigd had. Ik gebruik soms het product na het wassen van mijn gezicht onder de douche en dan merk ik op dat de velletjes niet grijs zien, maar wit. Dat betekent dat er geen vuiligheden meer zaten, maar wel nog dode huidcellen.

The Body Shop vertelt dat regelmatig gebruik een frisse, zachte en stralende jong-uitziende huid zal achterlaten. Dat heb ik persoonlijk nog niet gemerkt en ik gebruik het product toch wel driemaal per week. Ik heb dan ook een probleemhuid dus bij mij is het nog een ander verhaal.

Wat ik wel merk is dat mijn huid super zacht aanvoelt na de Liquid Peel. Het voelt ook enorm goed om al het vuil er zien af te komen. Dus voor mij is de Drops of Youth Liquid Peel een blijvertje! De prijs is 21 euro voor 145 ml, maar je doet er echt enorm lang mee. Na bijna twee maanden heb ik nog maar 1/5 opgebruikt.

Rainforest Shine Conditioner

Rainfores shine conditioner.jpg

Ingrediënten

Aqua, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Glycerin, Sodium Benzoate, Parfum, Hydroxypropyl Guar, Salicylic Acid, Camelina Sativa Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Pentaclethra Macroloba Seed Oil, Citric Acid, Tocopherol.

Het Rainforest assortiment bevat vijf verschillende soorten conditioners. Ik heb normaal haar dus koos ik voor de Rainforest Shine conditioner. Het product zou het haar een ongelooflijke stralende glans geven.

Na bijna twee maanden dit product te hebben gebruikt, merk ik niet op dat mijn haar extra glans heeft. Het voelt wel zachter aan en beter doorkambaar. Ik weet wel dat het belangrijk is om je haar voldoende te voeden en dat kan je zeker doen met deze conditioner. Dus het geeft geen baanbrekende resultaten, maar het is wel een goede conditioner.

Een minpuntje vind ik dat het moeilijk is om het product uit de flacon te krijgen. Je moet hem echt ondersteboven houden, goed schudden en dan duwen. Het is een dik product die om de een of andere reden er niet zo goed uitkomt. Het dopje breekt ook snel af. Ik vind het wel positief dat de conditioner heel fris en lekker ruikt. Ik vind het dus niet erg dat er parfum in zit.

TBS conditioner.jpg

De conditioner bevat geen siliconen, kleurstoffen parabenen. Het bevat wel een vorm van een sulfaat – Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate. Over deze stof kon ik niet veel vinden, maar er staat wel iets op de website van Goodguide – “It is not on any of GoodGuide’s lists of toxic chemicals which cause suspected or recognized health effects. It has not been detected in human tissue or urine.” De conditioner kost 7 euro en bevat 250 ml. Ik ben tevreden over deze conditioner, maar ben er niet helemaal dol op!

Ken jij één van deze producten van The Body Shop? Gotta stay peachy!


13 thoughts on “Review – Drops of Youth Liquid Peel & Rainforest Shine conditioner

      1. In de zomer vakantie gaan we dit uitproberen. We houden ervan om in de vakantie veel producten waarvan we de review hebben gelezen uit te proberen. Wij zullen het dan op onze blog posten. Bedankt, liefs 🙂

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s