The Balm Cosmetics – finishing powder, highlighter & bronzer

Een tijdje geleden kocht ik een finishing powder, highlighter en bronzer van het merk ‘The Balm Cosmetics’. Ik had veel interesse in dit merk aangezien ze cruelty-free zijn! Een aantal producten uit hun assortiment zijn ook vegan!

Sexy Mama Anti-Shine Translucent Powder

Sexy Mama powder.jpg

Netto gewicht: 7.08g/0.25oz

Ingrediënten
MICA, BORON NITRIDE, ZEA MAYS (CORN) STARCH, POLYETHYLENE, SILICA, ISOEICOSANE, ZINC STEARATE, PTFE, STYRENE/DVB CROSSPOLYMER, POLYISOBUTENE, DIMETHYLIMIDAZOLIDINONE RICE STARCH, GOSSYPIUM HERBACEUM (COTTON) POWDER, SODIUM DEHYDROACETATE, DIMETHICONE, IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499).

Dit poeder is translucent, maar heeft toch een minimale kleur. Voor mij is dit geen probleem, want hij verandert de kleur niet van mijn foundation. Het product geeft niet zo gemakkelijk af. Een voordeel hiervan is dat je niet snel teveel gaat gebruiken. Een nadeel is dat het gebruik een beetje vreemd aanvoelt.

Een tijd geleden heb ik mijn sponsje van Real Techniques erin gedopt om het poeder zo aan te brengen. Toen ging er een deel van het eerste dikke laagje vanaf, waardoor er zeg maar een nieuwe laag vrijkwam. Dat deel van het poeder kan ik nu veel gemakkelijker gebruiken.

Selfie.jpg

Het geeft best wel een mooi resultaat en je gaat er niet vlug cakey uitzien. Het poeder geeft een semi-matte resultaat. Voor mij hoeft het niet volledig mattete zijn, want dan lijkt het alsof je huid niet meer kan ademen. Het spiegeltje is trouwens ook echt handig!

Ik heb ongeveer 14 euro betaald voor dit poeder bij Di Beauty & Care. Ik moet toegeven dat ik iets meer had verwacht van dit product gezien de toch wel hogere prijs. Ik ben er niet van overdonderd.

Bahama Mama – Bronzer, Shadow & Contour powder

Bahama Mama .jpg

Netto gewicht: 7.08g/0.25oz

Ingrediënten
MICA, ISOEICOSANE, SILICA, POLYETHYLENE, ZINC STEARATE, POLYISOBUTENE, DIMETHICONE, IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499), BISMUTH OXYCHLORIDE (CI 77163).

Ik zocht een bronzer of poeder om lichtjes mee te contouren. Ik heb best wel een lichte huid dus was ik op zoek naar een product dat mij geen rare blikken zou opleveren. Dit poeder is volledig mat, dus dat is dan wel ideaal voor mij als bronzer. Het heeft ook geen oranje tinten. In het begin was ik twijfelachtig omdat de kleur er best wel donker uitziet.

Bronzer swatch

Op de swatch ziet hij er ook redelijk donker uit, maar op het gezicht valt dit best heel erg goed mee! Je kan deze kleur juist heel goed opbouwen. Soms vind ik dat deze een klein beetje patchy overkomt, maar dat is waarschijnlijk omdat ik het gewoon nog niet goed kan aanbrengen. Ik heb de techniek helemaal nog niet onder de knie. De ene keer lukt het beter dan de andere keer.

Ik kocht deze ook voor ongeveer 14 euro bij Di Beauty & Care. Ik ben er best tevreden van. Dit poeder komt gelukkig wel makkelijker uit zijn vorm dan het anti-Shine Translucent Powder.

Mary-Lou Manizer – Highlighter, Shadow en Shimmer

Mary lou manizer

Netto gewicht: 8.5g/0.3oz

Ingrediënten
MICA, ISOEICOSANE, POLYETHYLENE, BORON NITRIDE, POLYISOBUTENE, PTFE, SILICA, SYNTHETIC WAX, DIMETHICONE, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), IRON OXIDE (CI 77491).

Dit is het product waar ik het meest tevreden over ben! Het is een mooie highlighter van goede kwaliteit. Je kan hem zeer goed opbouwen. Ik hou er niet van wanneer een vleugje highlighter ineens… BANG … té goed zichtbaar is op je gezicht!

Swatch marylou manizer.jpg

Zoals je op de swatch ziet is hij licht zichtbaar nadat ik hem eenmaal heb aangebracht. Deze highlighter kost rond de 17 euro bij Di Beauty & Care. Ik had chance, want toen ik langsging waren alle producten van The Balm Cosmetics in 20% korting!

Sara.jpg

De totaal look! Zoals je ziet werk ik steeds subtiel 😉

The Balm.jpg

Heb jij ervaring met de producten van The Balm Cosmetics? Gotta stay peachy!


2 thoughts on “The Balm Cosmetics – finishing powder, highlighter & bronzer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s