The Body Shop Vitamin E Moisture Cream & Cream Cleanser

Een tijd geleden was ik op zoek naar een nieuwe dagcrème en reinigingscrème. Voorheen gebruikte ik de producten van Zarqa. Ik was niet zo tevreden over de reinigingslotion, wel van de dagcrème. Dus ging ik op zoek naar iets nieuws. Ik kwam terecht bij The Body Shop.

Ik kocht de Vitamine E Moisture Cream en de Vitamine E Cream Cleanser. Ik heb de producten reeds meer dan een maand in gebruik. Hieronder review ik ze allebei.

TBS Vitamine E lijn.jpg

Vitamin E Moisture Cream

Eerst en vooral toon ik de ingrediënten. Dit is een hele lange lijst.

Aqua/Water (Solvent), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Diheptyl Succinate (Skin Conditioning Agent – Emollient), Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 (Emollient), Glycerin (Humectant), Potassium Cetyl Phosphate (Surfactant/Emulsifying Agent), Cetyl Alcohol (Emulsifier), Phenoxyethanol (Preservative), Tocopheryl Acetate (Antioxidant), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Cetyl Dimethicone (Skin-Conditioning Agent), Glyceryl Stearate (Emulsifier), Polyacrylamide (Film Former), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Triticum Vulgare Germ Oil/Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil (Emollient), Carbomer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Tapioca Starch Polymethylsilsesquioxane (Absorbent/Anticaking Agent), C13-14 Isoparaffin (Solvent), Parfum/Fragrance (Fragrance), Caprylhydroxamic Acid (Chelating Agent), Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer (Film Former), Benzyl Benzoate (Fragrance Ingredient), Laureth-7 (Emulsifier), Disodium EDTA (Chelating Agent), Hydroxycitronellal (Fragrance Ingredient), Myristyl Alcohol (Emulsifier/Emollient), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Stearyl Alcohol (Emollient), Limonene (Fragrance Ingredient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Cinnamyl Alcohol (Fragrance Ingredient), Alpha-Isomethyl Ionone (Fragrance Ingredient), CI 14700/Red 4 (Colorant), CI 19140/Yellow 5 (Colorant).

Ik heb wat opzoekingswerk gedaan over de ingrediënten Vitamine E en Wheat Germ Oil.

Vitamine E

  • Huid zal minder snel verbranden
  • Celschade door zon wordt beperkt
  • In combinatie met Vitamine C maakt het pigmentvlekken lichter
  • De barrièrefunctie van de huid wordt versterkt.
  • Ondersteunt de collageen aanmaak

Wheat Germ Oil

  • Bron van Vitamine A, Vitamine D, B Vitamines, antioxidanten en vetzuren
  • Moisturizer, ideaal om droge huid te hydrateren
  • Voorkomt littekens
  • Is een rijke bron aan Vitamine E

TBS crème.jpg

Wat vind ik ervan?

De crème ruikt zalig. De eerste indruk is bloemig, wanneer je hem uitsmeert ruikt hij fruitig. Ik ruik ook een heerlijke citrusgeur. Ik weet dat sommige mensen niet graag hebben dat er parfum in een product zit. Ik lees in de ingrediëntenlijst dat er fragrances worden gebruikt. Ik weet niet of dit nu parfum is of niet. Anyways, ik ben er een grote fan van. Een goed product en een lekkere geur is win-win voor mij!

De crème is dun, maar niet te dun. Hij smeert gemakkelijk uit en droogt snel op. Persoonlijk vind ik dat een heel erg goed aspect. Ik hou er helemaal niet van als ik het product een uur erna er nog kan afhalen (zoals met de crème van Nivea). Voor mij hydrateert hij echt goed. In België kost de crème 18 euro voor 50 ml. Ik kocht de crème met 100 ml voor 26 euro. Dat leek mij een betere deal. Ik wil best een paar briefjes neerleggen voor een goede kwalitatieve vegan dagcrème die niet getest is op dieren.

De crème zit in een potje en niet in een tube. Sommige mensen vinden dit lastig en onhygiënisch. Dat begrijp ik. Ik heb ook liever een tube of drukflacon. Maar ik zorg er telkens voor dat mijn handen gewassen zijn als ik de crème aanbreng. Dus voor mij is het zeker nog oké!

Vitamine E Cream Cleanser

Ik toon je ook eerst even de ingrediënten.

Aqua/Water (Solvent/Diluent), Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Isohexadecane (Emollient/Solvent), Sorbitol (Humectant), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Sorbitan Stearate (Emulsifier), Triticum Vulgare Germ Oil/Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil (Emollient), Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient/Skin Conditioner), Phenoxyethanol (Preservative), Glyceryl Stearate (Emulsifier), PEG-100 Stearate (Surfactant), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Tocopheryl Acetate (Antioxidant), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent – Emollient), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Parfum/Fragrance (Fragrance), Ethylhexylglycerin (Skin Conditioning Agent), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Benzyl Benzoate (Fragrance Ingredient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Geraniol (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster).

TBS Cream Cleanser.jpg

Wat vind ik ervan?

Top. Ik zocht eigenlijk een reinigingscrème om mijn make-up mee weg te halen. Deze kan je ook apart gebruiken om je huid te reinigen. Alles van make-up wordt vlot weggehaald. Het enige dat wat moeizamer gaat is eyeliner. Maar die gebruik ik weinig. Mijn vorige lotion van Zarqa haalde de make-up moeilijk weg. Daarna had ik van die panda ogen. Ik zag er echt niet uit, maar dat maakte ook niet zoveel uit als ik ging slapen.

Toch is het heel fijn dat ik dat met deze crème niet heb. Mijn gezicht ziet er heel fris uit als ik mijn make-up hiermee weghaal. De cream cleanser kost 12 euro voor 250 ml. Dat is voor mij een hele goede prijs. Ik doe hier heel lang mee, dus dit is voor mij de ideale cleanser. De geur is ook erg refreshing.

Momenteel is er ook 50% korting (t.e.m. 17 april) op de gezichtsreinigers en tonics online en in de winkels van The Body Shop! Tijd om te gaan shoppen dus 😉


2 thoughts on “The Body Shop Vitamin E Moisture Cream & Cream Cleanser

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s