Yankee Candles – lente collectie

Het is bijna lente! De zon begint stilletjesaan te verschijnen en de bloemen beginnen te groeien. Ik word er al instant vrolijk van. Een tijd geleden kocht ik een nieuw pakketje van Yankee Candles. De heerlijke lentegeuren ook in huis laten verspreiden? Daar zeg ik geen neen tegen!

Yankee candles.jpg

Wat moet je weten over Yankee Candles

  • Yankee Candles is dierproefvrij en volledig vegan! In andere kaarsen zit er vaak vet van dieren in verwerkt. Ieuw!
  • Bij gewone (goedkope) geurkaarsen heeft men enkel de lont een geur gegeven. Bij Yankee Candles krijgt de volledige kaars ook de geur, waardoor je de kaars veel meer gaat ruiken.
  • De kaarsjes komen uit de Verenigde Staten. Gelukkig zijn ze intussen ook al in veel Nederlandse en Belgische webshops te koop. Bij elke kaars heb je vier verschillende formaten ter beschikking.

Ik kocht mijn pakketje via Candlestore.be. Er is niet echt een grote variatie tussen de prijzen op andere webshops. Hieronder een overzichtje:

1) Wax tart – prijs: +/- 1,99 euro. Dit brandt ongeveer voor 8 uur. Hiervoor heb je een wax tart holder voor nodig. Hoe gaat het in zijn werk? Bovenaan leg je het kaarsje. Onderaan leg je een gewoon wit kaarsje die je gaat opbranden. Door de hitte zal de wax tart volledig vloeibaar worden en zal zijn zalige geur verspreid worden doorheen de ruimte.
2) Votive – prijs +/- 2,60 euro. Met deze kaars doe je ongeveer 15 uur. Om een votive te branden heb je een votive holder nodig (want anders smelt de kaars gewoon op het oppervlak, bv op de tafel!).

Votive holder.jpg

3) Small jar – prijs +/- 12,95 euro. Met deze kaars doe je ongeveer 20-30 uur.
4) Medium jar – 24,75 euro. Hier doe je ongeveer 65 – 75 uur mee.
5) Large jar – 29,75 euro. Deze kaars zal tussen de 110 en 150 uur branden.

De votives en de large jar zijn het voordeligste in prijs. Daarom koop ik altijd de votives totdat ik echt een geur gevonden heb waar ik zo ontzettend dol op ben, dat ik die in een groot formaat zal kopen.

Assortiment

Yankee Candles heeft zoveel verschillende geuren. Hoe begin je eraan? Ik wilde me laten verrassen en kocht daarom deze keer een pakketje van zes votive kaarsjes voor 14,95 euro. Omdat een votive normaal 2,60 kost, bespaarde ik nu 65 cent (haha!). Ik bestelde samen met mijn zus, zo konden we de verzendingskosten ontwijken. Let wel op, niet elke webshop heeft alle kaarsen (en formaten!).

Laat je zeker en vast niet misleiden door de naam alleen! Vanilla betekent niet dat er enkel vanille in zit verwerkt. Elke kaars bevat een top, mid en base note. Top note is the initial impression of the fragrance, middle note is the main body of the scent and base is its final impression.

Pure Essence Yankee Candles 2017

Yankee candles spring collection.jpg

Cherry Blossom

Cherry Blossom.jpg

“An enchanting armful of spring’s freshest blooms that turns any room pink and happy.”

Top note: Cherry
Middle notes: Rose, cherry blossom, jasmine
Base notes: Powdery musk, sandalwood

Shea butter

Shea butter.jpg

“Pure contentment. Indulge yourself in this creamy smooth scent with hints of beautiful fruit blossoms.”

Top: Orange, Bergamot, Mixed Berries
Mid: Vanilla Orchid, Jasmine, Shea Cream
Base: White Musk, Vanilla Sugar, Guaiacwood

Verbena

Verbena.jpg

“Flowering verbena matched with citrus and creamy vanilla – clean and refreshing.”

Top: Citrus
Mid: Verbena
Base: Vanilla, Tonka Bean

Vanilla

Vanilla.jpg

“A pure vanilla fragrance that is both sweet and subdued, sugared yet creamy, and always seductive.”

Top: Sugar
Mid: Vanilla Orchid
Base: Vanilla, White Musk

Wild Mint

Wild Mint

“Just-picked wild mint leaves – fresh, crisp, cool, bracing.”

Top: Wild Mint Leaf, spearmint leave
Mid: fresh peppermint
Base: musk sandalwood

Linden Tree

Linden tree.jpg

“Fresh blooming linden enjoyed through the green leafy sunlight of a quiet day.”

Top notes: Hosta leaves, linden blossom
Middle note: Virburnum
Base notes: Musk, cedarwood

Hoe ruiken ze?

Overheerlijk! Ik heb geen enkele geur in mijn pakketje die ik niet graag ruik. En geloof me, ik ben heel erg kritisch als het aankomt op geuren en parfums. De wild mint is wel heel erg sterk.Ik heb deze uit het pakketje genomen omdat ik vrees dat de geuren zich anders zullen gaan mengen. Verbena (en waarschijnlijk Cherry Blossom) ga ik (in de toekomst) in een large jar kopen.

Heb jij al eens een kaarsje van Yankee Candles gekocht? Wat is jouw favoriet?

2 thoughts on “Yankee Candles – lente collectie

  1. Ik las laatst pas dat er dus vet van dieren verwerkt is in kaarsen.. Doe normaal echt? Dacht ik lekker bezig te zijn als vegetariër, blijk ik opeens kaarsen helemaal over het hoofd te zien. Goede tip dit!! Lijken me heerlijke geuren. Liefs, Merel

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s