Foundation & concealer, let’s blend!

Ik had een nieuwe foundation nodig. Tot voor kort gebruikte ik een colour supplement van LUSH, maar dat gaf mij niet het gewenste resultaat. Dus ging mijn keuze naar de nieuwste Fresh Nude Foundation van The Body Shop. Mijn vorige concealer is bijna op, dus had ik ook een nieuwe nodig. Ik kocht de NYX HD photogenic concealer. Om dit mooi te blenden, gebruik ik sinds kort de Miracle Complexion Sponge van Real Techniques. Vandaag geef ik mijn eerlijke mening over deze producten!

Fresh Nude Foundation – The Body Shop

Fresh Nude Foundation.jpg

Deze foundation sprak mij meteen aan omdat hij naast cruelty-free, ook vegan is! Dit is misschien geen grote verrassing meer. Maar ik word altijd instant happy als ik een nieuw product ontdek dat vrij is van dierlijke ingrediënten.

Deze foundation is verrijkt met Engels rozenwater en aloë vera. Er is een hele waslijst aan voordelen van deze twee ingrediënten. Zo heeft rozenwater o.a. een kalmerend effect op de huid, terwijl aloë vera voor een geneeskrachtige en helende werking zorgt.

Er zijn 16 kleuren beschikbaar. Mijn keuze gaat steeds naar de lichtste, maar die hadden ze niet. Ik koos voor de tweede lichtste – Bora Bora Tiare 012. Dat bleek toevallig voor mij ook de ideale kleur te zijn. In het verleden liet ik mij leiden door de “goede raad” van de verkoopsters. WRONG. Zo kocht ik vroeger twee dure foundations van MAC en Clinique die totaal mijn kleur niet waren.

De Fresh Nude Foundation belooft een hydraterende formule die ervoor zorgt dat de huid een hele dag prachtig, fris en comfortabel voelt. Bovendien bevat hij SPF 15 (yes!). Maakt The Body Shop deze belofte waar?

Vanaf het moment dat je de foundation aanbrengt, ruik je een lichte (hemelse) rozengeur. I love it! Ik breng hem aan met de Miracle Complexion Sponge van Real Techniques (zie onderaan artikel). Dit zorgt ervoor dat hij heel mooi blend met mijn huid. Dat is wel heel erg leuk, want ik had op voorhand gelezen dat hij bij sommige mensen de droge plekjes kon accentueren. Dit heb ik ook bij deze foundation als ik een kwast gebruik. De sponge geeft het een heel mooi en natuurlijk effect. Ik omschrijf de foundation als een lichte foundation, die je wel goed kan opbouwen als je meer dekking wilt. De foundation kost 20,00 euro voor 30 ml. Dit vind ik een hele goede prijs!

Links: Zonder make-up (mijn huid had een rustige dag, normaal ziet hij er erger uit)
Rechts: Met de Fresh Nude foundation van The Body Shop

Beide foto’s zijn enkel wat scherper gemaakt, voor de rest is er niets aan bewerkt. Waarom de muur op de linkse foto een beetje grijzer lijkt, komt waarschijnlijk door de lichtinval op dat moment.

HD Studio Photogenic concealer – NYX

Concealer NYX.jpg

Bij NYX is het echt heel erg moeilijk om te weten welke producten er vegan zijn. Ze geven namelijk de uitleg dat je het etiket maar moet lezen. Oke.. Ik weet heus wel dat bijenwas afkomstig is van de bijtjes. Maar hoe zit het met glycerine? Is dat zo moeilijk om die vraag te beantwoorden? Blijkbaar wel, want vele vegans hebben deze vraag al gesteld, waarop geen duidelijk antwoord kwam. PETA is legit wat betreft de informatie die ze verspreiden. Ik geloof dat je erop moet vertrouwen als PETA dit product op hun website gaat aanraden onder vegan & cruelty-free.

NYX Concealer.jpg

Swatch concealer.jpg

Ik koos ook voor de lichtste kleur – porcelain. Als ik de kleur vergelijk met mijn huidige concealer van Tarte (die bijna op is), dan is het bijna identiek dezelfde kleur! Dus daar zit ik al zeker niet mis. De textuur is iets dikker en smeert wat minder makkelijk uit, maar dat is voor mij ook geen probleem. De dekking is redelijk goed! De concealer ruikt wel precies een beetje naar plastiek.. Don’t worry, de geur blijft niet hangen op je gezicht.

Links: Hier heb ik reeds foundation aan, waarop ik de concealer nog een beetje aanbreng.
Rechts: Hier draag ik dus de foundation (1+1/2 pompje) met de concealer geblend.

Ik ben er redelijk tevreden over. In eerste instantie had ik graag de concealer gekocht van Urban Decay (rond de 25 euro voor 5ml). Deze concealer kost rond de 7 euro (voor 3ml) op de website van Douglas. Dat is een groot prijsverschil en niet zo’n groot verschil in het aantal ml. Ik wil de Urban Decay concealer sowieso in de toekomst proberen. Dus die staat als volgende op mijn lijstje (wanneer deze op is).

Miracle Complexion Sponge – Real Techniques

Real Techniques Sponge.jpg

BYE BYE FOUNDATION & CONCEALER BRUSHES. Ik was al zooo lang (zie je!) benieuwd naar deze sponge. Ik noem hem toch mijn beautyblendertje, ook al is het niet dé Beautyblender. De sponge van Real Techniques kost minder dan de helft als de officiële en ik had er al zoveel goed nieuws over gelezen. Ik moest hem hebben! Ik betaalde 15 euro voor 2 sponges bij de winkel Di Beauty & Care.

De sponge is voor mijn huid echt een miracle. Ik heb in het verleden al zoveel geprobeerd om mijn foundation/concealer/colour supplement mooi en naturel aan te brengen. Dat is mij nu pas eindelijk gelukt. Je kan de sponge droog of damp gebruiken. Ik gebruik hem als hij damp is, omdat hij dan ook zo ontzettend fris aanvoelt. Het is echt een aanrader. Mijn enige minpuntje is dat hij niet volledig in mijn ooghoek geraakt om mijn concealer aan te brengen. De concealer kruipt dan wat meer in de fijne lijntjes. Wanneer ik mijn oog sluit, kan ik hem wel mooi aanbrengen, doordat ik dat beetje concealer verder verdeel over mijn oog. Zo krijg je eronder geen ophoping. Dit moet je dan wel doen voordat je uw oogschaduw aanbrengt.

Dat was mijn review over deze drie producten. Heb je één of meer van deze producten ook thuis liggen? 🙂


15 thoughts on “Foundation & concealer, let’s blend!

  1. Wauw wat een fijne en uitgebreide review Sara! Dankjewel! En mega stoer dat je make-up loze foto’s plaatst. Je bent trouwens alsnog mega knap zonder. Ik heb de cushion foundation van TBS maar ik wist niet dat deze vloeibare foundation ook vegan was! Maar bij jou accentueert het geen droge plekjes? En is het een pompsysteem of met een pipet? Enne hoe lang doe je er denk ik mee? Met die cushion foundation deed ik serieus maar 3 weken!! En ik gebruik niet eens veel..

    Like

    1. Dankjewel! Nee deze accentueert geen droge plekjes als ik de sponge gebruik, wel met een kwast. Het werkt met een pompsysteel. Het is een klein pompje waardoor er een beetje foundation aan de binnenkant van de dop kan hangen. Dat maak je vlug proper 🙂 hmm ik heb denk ik 0,5 cm gebruikt intussen. Ik denk dat je er wel veel langer mee doet dan drie weken. Ik draag hem wel niet elke dag, ik moet niet elke dag ergens naartoe. Er zit ook meer in dan in die cushion foundation. Ik vind hem een echte aanrader!! Ik zal het weten te zeggen wanneer hij op is, denk dat je daar wel nog laaang op mag wachten haha!!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s