Recept – apple crumble

We hadden nog een paar appels liggen en ik had zin om iets te bakken. Na wat opzoekingswerk had ik een recept gevonden. Ik had alles in huis en maakte één van mijn moeder haar favoriete desserten – apple crumble. Veganized of course!

Mijn moeder was zeer blij dat ik dit gerechtje gemaakt had. De dag nadien hadden we nog een overschotje. Wow! Ik had geen idee dat mijn zus ook zo graag apple crumble at. Ik lust het eigenlijk helemaal niet zo graag. Een klein stukje kan mij wel smaken, maar over het algemeen hou ik helemaal niet van warm fruit. Toch deel ik het recept, want mijn familie vond het dus kei lekker! Ik gebruikte het recept van de Groene Meisjes en heb dat zelf verder aangepast.

Apple crumble oven.jpg

Ingrediënten (ruime portie voor 2 personen)

 • 2 grote appels
 • 60 gram bloem
 • 60 gram ruwe rietsuiker
 • 60 gram plantaardige boter (op kamertemperatuur of gesmolten)
 • 2 speculoosjes
 • een snuifje kaneel
 • een paar druppeltjes citroensap

Hoe ga je te werk?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snijd de appels in stukjes en leg ze in een kom.
 3. Voeg een paar druppeltjes citroen en een snufje kaneel toe.
 4. Meng de bloem met de rietsuiker.
 5. Verkruimel de speculoosjes. Voeg ze toe aan de bloem en suiker.
 6. Voeg de boter toe en kneed het deeg. Indien de boter te hard is, kan je deze ook laten smelten in een glazen kommetje in de microgolf.
 7. Neem een lage ovenschaal en vet deze in.
 8. Voeg een klein laagje crumble toe. Vul de ovenschaal met de appeltjes.
 9. Zet de schaal in de oven gedurende 20 minuten.
 10. Haal de schaal uit de oven en laat het een beetje afkoelen. De apple crumble is vooral aan te raden wanneer hij nog een beetje warm is. Serveer met een lekker bolletje soja-ijs.

Apple crumble ice cream.jpg


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s