Review – LUSH lipscrub & Tea Tree Toner Water

De lente komt stilletjes aan in zicht, al merken we dat nog niet aan het weer hier. Die lastige velletjes aan je lippen zijn er dus ook nog steeds. Daarom is het belangrijk om een lip scrub te gebruiken. In dit artikel review ik de Bubblegum Lip Scrub van LUSH. Ik geef ook een woordje uitleg over de Tea Tree Toner van LUSH en waarom je eigenlijke iedere dag een toner zou moeten gebruiken.

Lip Scrub – Bubblegum

LUSH lip scrub.jpg

Mijn favoriete bubblegum was vroeger die van Bubblicious. Nu eet ik die al heel lang niet meer. Of ja ik kauw die in feite al heel lang niet meer. Fun fact, in de kauwgom zit E120 en dat zijn geplette luizen. Dat is vies, dus keren we snel terug naar de heerlijke vegan lip scrub van LUSH.

Deze bevat de volgende ingrediënten:

Castor Sugar , Organic Jojoba Oil (Simmondsia chinensis) , Alpha-Isomethyl Ionone , Flavor , Red 21 Lake . *Occurs naturally in essential oils

De fijne suiker is het ingrediënt dat in feite gaat zorgen voor de exfoliatie, ofwel het scrubben van de lippen. Hiermee verdwijnen die lastige velletjes in no time. De jojoba olie zorgt ervoor dat je lippen zacht, smooth en gehydrateerd worden.

LUSH lipscrub bubblegum.jpg

Mijn ervaring?

De lip scrub doet wat het belooft. De velletjes en dode huidcellen worden gemakkelijk weggehaald. Na het scrubben voelen mijn lippen super zacht en zien ze er mooi roze en plump uit. Een scrub zorgt voor een goede bloeddoorstroming, wat dat mooie plump effect geeft.

Ik gebruik dit zeker twee tot drie keer per week. Achteraf haal je de restjes eraf met een vochtig watje. De lipscrub smaakt heel erg lekker, dus het is helemaal niet erg als je “per ongeluk” een beetje opeet. Hij kost 8,95 euro voor 25 g. Dat lijkt aan de hoge kant. Maar je doet er écht héél erg lang mee!

Tea Tree Toner Water

Toner water.jpg

Een paar maanden geleden kocht ik deze Tea Tree Toner Water. Tea Tree is een goed middel tegen puistjes. Het grapefruit water zou dan weer de poriën mooi sluiten. Ik heb rosacea, waardoor mijn huid er vaak rood uitziet, met hele lichte acne. Ik dacht, oh ik neem dit product gewoon mee. Ik gebruikte het maar heel af en toe en vond het product gewoon een korte verfrissing.

Wanneer ik nadacht over het effect op mijn huid was ik in eerste instantie een beetje teleurgesteld. Ik merkte niets.. Mijn rode plekjes bleven. Wat ik toen niet wist, is dat een toner gewoon een heleboel belangrijke eigenschappen heeft waarvan je de effecten niet meteen opmerkt. Melissa van The Body Shop (even een shout out aan de beste verkoopster!) vertelde mij dat een toner echt wel iedere dag wordt aangeraden. Ik leg even uit waarom:

 • Een toner zorgt voor een hydratatieboost vooraleer je uw dagcrème aanbrengt.
 • Het houdt de pH-waarde van je huid in balans. Zo zorgen zepen of reinigers met een hoge pH-waarde voor een trekkerige huid.
 • Kraantjeswater bevat veel uitdrogende stoffen zoals chloor, mineralen en chemicaliën. Dat laagje met vervelende onzichtbare stoffen, haal je weg met een toner.
 • Een toner zorgt ervoor dat de natuurlijke beschermlaag van je huid wordt ondersteund.
 • Het haalt de laatste restjes vuil en make-up weg.

Hieronder vind je de ingrediënten van de Tea Tree Toner.

Tea Tree Water (Melaleuca alternifolia) , Grapefruit Water (Citrus Paradisi) , Juniperberry Water (Juniperus communis) , *Limonene , Fragrance , Methylparaben . *Occurs naturally in essential oils

Zoals je ziet zit er geen alcohol in, dat heeft namelijk ook een uitdrogend effect.

Toner LUSH.jpg

Sinds mijn bezoek aan The Body Shop, gebruik ik de toner iedere dag twee keer ! Eerst reinig ik mijn gezicht met een cream cleanser (review alert!), daarna gebruik ik de toner. Dan breng ik mijn oogcrème en dagcrème aan. Zo begin en eindig ik mijn dag.

Ik merk vooral op dat mijn watje met toner na gebruik redelijk vuil is. Zo zie je dat het effectief wel zijn werk doet. Ik heb nog steeds last van rode plekjes en algemene roodheden, wat ook logisch is gezien ik rosacea heb. Mijn huid ziet er wel wat rustiger uit. Al bij al is het een goed product, het ruikt heerlijk en zorgt voor een fijne verfrissing. Het Tea Tree Toner Water vind je bij LUSH voor 13,25 euro per 250 g. Ik vind het een goede prijs voor de hoeveelheid die je krijgt!

Wanneer je gewoon even een verfrissing wenst, kan je het product meteen aanbrengen op het gezicht dankzij de spuitflacon. Mijn tip – je kan het product ook op een mattifying finish brush aanbrengen om het dan vervolgens neer te strijken op je gezicht. Ik doe dit tot ik merk dat het product in de brush is opgedroogd. Zo krijg je een zijdezachte huid die in één keer ook lekker verfrist is. Ik gebruik de brush van Ecotools.

Ecotools.jpg

Heb je al één van deze producten uitgeprobeerd? Gotta stay peachy!

2 thoughts on “Review – LUSH lipscrub & Tea Tree Toner Water

 1. Fun fact, in de kauwgom zit E120 en dat zijn geplette luizen… DAT IS GEEN FUN FACT haha. Oke sorry. Wat ranzig dat dat in die kauwgom zit. Ahh ik wist helemaal niet dat een toner daar voor was. Wat handig! Maar in je artikel staat verkopen van The Body Shop maar het product is van Lush? Dus hoe zit dat precies? 🙂 De toner klinkt wel heel goed trouwens, fijn ook dat er geen gekke onbekende ingrediënten inzitten. Enne ik heb de popcorn scrub van Lush en ben daar zo blij mee ❤

  Like

  1. Ja hahaha! Twas een beetje sarcastisch bedoeld denk ik? Hihi! Wel ik was in de the body shop en ze had het over een toner & ik dacht: ohja ik heb eigenlijk thuis nog een toner staan van lush. Misschien moet ik die toch nog eens een kans geven en veel gebruiken zoals ze zei & effectief.. ben er wel blij mee! Haha ik babbel nogal graag in de winkel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s