Nieuwe mascara – Essence vs Catrice

Mijn vorige mascara van LUSH begint helaas al uit te drogen en is ook bijna leeg. Catrice en Essence zijn dierproefvrij en hebben een groot vegan aanbod. Aangezien ik niet veel kennis heb over het type borstel, kocht ik twee mascaras om te testen.

Catrice

Prêt-à-Volume Smokey Mascara Velvet Black

catrice2

Deze mascara belooft een diepzwart volume en definitie. Wat er met definitie bedoeld wordt, weet ik niet. Het is een vezelborsteltje die een expressieve look zou geven aan je wimpers. Er zouden geen klontjes of vlekjes mogen ontstaan. Deze mascara zou 18 u(!) moeten blijven zitten.

Catrice.jpg

De mascara wordt verkocht bij Kruidvat voor 4,59 euro en is één van de duurdere mascara’s van Catrice. Waarom koos ik deze? De prijs valt zeer goed mee voor de hoeveelheid product (12ml).

Ik ben heel tevreden van deze mascara. Hij brengt wat droog aan, maar geeft een heel mooi resultaat. Ik dacht eerst dat ik met het dik borsteltje niet gemakkelijk aan mijn onderste wimpers zou kunnen geraken, maar dit lukt prima!

Blijft deze mascara 18 u zitten? Ik heb hem ongeveer 8 u gedragen en merkte op dat het effect toch wel vervaagde. Dat is in principe niet zo erg, dan doe je gewoon nog wat op.

Essence

The False Lashes Dramatic Volume Unlimited Mascara

essence

Bij deze mascara heb je een kegelvormig vezelborsteltje die zou zorgen voor een dramatisch volume en een false lashes effect met een diepzwarte textuur.

essence2

De mascara wordt verkocht bij Kruidvat voor 2,89 euro (10 ml product). Deze is dus goedkoper dan de andere, maar bevat iets minder product. Sowieso bevatten beide merken heel veel verschillende soorten mascara’s voor heel normale prijzen.

Ik ben minder tevreden van deze mascara omdat hij mij niet het false lashes effect geeft. Hij brengt mijn wimpers zelfs wat naar beneden, wat ik niet zo fijn vind. Volgens mij zit er te veel product op de borstel. Toen ik hem gisteren nog eens droeg, deed ik wat mascara van de borstel en toen kreeg ik een mooier resultaat.

De vergelijking – Bovenaan draag ik de mascara van Catrice, onderaan draag ik die van Essence.

Bij de mascara van Essence zie je dat het eerste deel van mijn bovenste wimpers een beetje samen plakt. Mijn wimpers hangen ook wat meer naar beneden. Om deze twee redenen vind ik deze mascara iets minder voor mij geschikt.

Dus kies ik voor de mascara van Catrice, omdat ik deze veel mooier vind staan en omdat hij veel vlotter wordt aangebracht. Beide mascara’s laten wel zwarte puntjes vallen onder mijn oog. Dit had ik bijvoorbeeld niet bij de mascara van Lush (+/-15 euro voor 5 ml). Dat is ook wel logisch denk ik, gezien de prijs.

Hier draag ik de mascara van Catrice aan het rechteroog en die van Essence aan het linkeroog. Van op een afstandje zien beide mascara’s er wel mooi uit, al gaat mijn voorkeur toch naar die van Catrice! 😉

Sara.jpg

Vind jij het ook zo moeilijk om een keuze te maken tussen al de verschillende soorten mascara’s? Stay Peachy!


14 thoughts on “Nieuwe mascara – Essence vs Catrice

 1. Oh die Catrice is mooi! Ik heb eigenlijk ook een nieuwe nodig 🙂 Vind het wel wat gek dat er op staat dat hij 18u blijft zitten. Mijn mascara blijft altijd zitten tot ik hem er af haal :p (en stiekem is dat soms meer dan 18u. Oeps)

  Like

  1. Ja 18 u is echt heel lang! Ongelooflijk hoeveel mascara’s ze in feite in hun aanbod hebben. Ik hou ervan om mijn make-up s’avonds af te halen & mijn gezicht goed te reinigen, want ik heb een zeer gevoelige huid!

   Like

 2. Ik heb ook altijd zo’n probleem om er eentje te kiezen en daardoor blijf ik altijd bij dezelfde. Spijtig genoeg maken ze deze niet meer, was van Essence. Ik vind Catrice het mooiste uitzien. Ga ik ook eens proberen 🙂

  Like

 3. Ik ben heel kieskeurig met mascara. Ik vind het zo lastig om een fijne te kiezen. Ik heb nu Glamour Doll van Catrice maar daar ben ik niet heel tevreden over 😦 Ik ga die van jou eens proberen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s