Wat aten deze vegetariërs met kerst?

What a bright time, it’s the right time. To rock the night away. I LOVE CHRISTMAS. Tijdens kerst vind ik het eten ook altijd erg belangrijk. Het hoeft niet luxueus of extra chic te zijn. Als de gerechtjes maar met liefde gemaakt zijn! Benieuwd naar ons kerstmenu van de afgelopen twee dagen?

Kerstavond

Dit jaar hebben we samengewerkt om de hapjes te maken. Ik maakte empanadas, helaas ben ik hier vergeten een foto van te nemen. Mijn zus maakte een tomatenhapje, terwijl onze mama een pastahapje met pesto van kale had voorgeschoteld. Dit was echt overheerlijk.

hapje

Daarnaast aten we nog toastjes met Faux Gras de Gaia. Hier vertel ik graag eventjes wat meer over!

fauxgrasdegaia

De Faux Gras is een heerlijk en diervriendelijk alternatief voor foie gras. Hiervoor moeten er geen eenden en ganzen gedwangvoederd worden. Mijn zus en ik zijn er allebei gek op! De Faux Gras is een erg feestelijk product en kan gebruikt worden in verschillende recepten. Wij gebruikten het puur op toastjes met een beetje bieslook. YUM. Je kan de Faux Gras o.a. vinden in de Colruyt, Delhaize, Lidl en Carrefour.

fauxgrasdegaiahapje

  • De ingrediënten

Water, gist, kokosvet, aardappelzetmeel, zonnebloemeiwit, champagne (2%), tomatenpuree, zeezout, zonnebloemolie, truffel (1%), specerijen (0,18%) (koriander, kaneel en kruidnagel)

Het product is geschikt voor veganisten en is BIO gecertificeerd.

fauxgrashapje

Als hoofdschotel aten we een overheerlijke groenteschotel met veggie kipstuckjes in champignonroomsaus met gekruide patatjes. Volledig vegan!

kerstdiner

Kerstdag

Op kerstdag aten we een zeer lekkere pompoensoep als voorgerecht.

pompoensoep

Als hoofdgerecht had onze mama vegan goulash klaargemaakt. Deze werd geserveerd met kroketjes van McCain. Ik heb de verpakking nagelezen en er was geen melk te bespeuren. Er zat alleen een E-nummer in waarbij ik twijfels heb of het plantaardig is. Hiervoor ga ik eens informeren.

vegangoulash

Voor het dessertje kreeg ik een heerlijk fruitbordje met frambozensorbet en soja vanille-ijs.

soja-ijs

Thanks mom! ❤

Wat heb jij gegeten tijdens de kerstdagen? Don’t forget to eat, drink & be merry!


12 thoughts on “Wat aten deze vegetariërs met kerst?

    1. Dankje voor het mooie complimentje! Het is wel zo dat maaltijden met veel groenten goed vullen, maar je voelt je nooit overvol (tenzij je echt teveel eet). Doordat er zoveel vezels inzitten blijf je ook lang verzadigd! 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s