Shopping Night bij Douglas Naturals

Misschien weet je het al of nog niet.. Ik heb een grote passie voor cruelty-free producten. Een tijd geleden ontdekte ik dat Douglas een eigen beautylijn heeft die niet getest is op dieren. Ik was al een tijdje op zoek naar een vegan lip balm. Toen Douglas een aantal dagen geleden een ‘shopping night’ hield met 20% korting, dacht ik it’s time!

Ik heb een zeer gevoelige huid én dat is iets waar ik rekening mee moet houden als ik een nieuw product koop. Daarom koos ik voor een starter kit van Douglas Naturals. De drie productjes komen in een leuk en stevig doosje. Daarnaast koos ik ook voor de Lip Balm met biologische Argan Olie. Bij mijn bestelling kreeg ik een kalmerende hand crème en shower gel cadeau (boven 15 euro). Al deze producten zal ik vandaag reviewen. Leuk he!

First things first – wat zit er in de Starter Kit?

Douglas_starterkit.jpg

douglas_nieuw

1. Revitalizing Day Cream – dry skin – with organic Pomegranate Extract (15 ml)

De crème smeert gemakkelijk uit waardoor ik hem snel kan aanbrengen. Het is dun vloeibaar waardoor het vlug opdroogt. Dat is voor mij één van de belangrijkste punten van een dagcrème. Vroeger heb ik nog voorgehad dat ik een uur later over mijn gezicht wreef – dat de velletjes eraf kwamen – het dus nog steeds niet volledig was ingetrokken! Gelukkig droeg ik toen nog geen make-up. De geur is niet echt mijn favoriet maar het stoort zeker me niet!

De formule is verrijkt met biologische granaatappel. Hierin zitten veel anti-oxidanten die ervoor zorgen dat de lichaamscellen zich vernieuwen én dat het afweersysteem van de huid bevorderd wordt. Er zit ook arganolie in die ook weer een anti-oxiderende werking heeft. Het rozenwater beschermt de huid tegen verontreiniging. Daarnaast zorgt de karitéboter dat de huid gevoed wordt zodat deze terug soepel en zacht wordt. Ik kan je vertellen dat de wind mijn huid zeer droog heeft gemaakt en dat de crème bij mij een positief effect heeft.

2. Lip Balm with organic Pomegranate Extract (4,8 g)

Terwijl ik de lip balm voor het eerst opsmeer hoor ik engeltjes Hallelujah zingen. Zonder overdrijven. Ik moet toegeven dat ik al jaren bijna elke dag gebruik maak van een lip balm. Probeer ik het eens een paar dagen niet? Auwch. Dan krijg ik scheurtjes en die doen verschrikkelijk veel pijn. Eerder gebruikte ik Vaseline, maar die is getest op dieren. Ik hou hem voorlopig bij als reserve (of voor mee naar school). De formule van de lip balm is ook verrijkt met biologische granaatappel en bevat geen kleurmiddelen of synthetische parfums. De natuurlijke geur is zeer subtiel en ruikt een ieniemienie beetje naar een roze lolly! De lipbalm smeert echt vlot en hydrateert mijn lippen enorm. Ik geef deze lipbalm een dikke acht komma vijf!

3. Regeneration Night Cream with organic Pomegranate Extract (15 ml)

Deze nachtcrème bevat dezelfde ingrediënten als de dagcrème, maar in een verschillende hoeveelheid. Ook deze crème smeert vlot en trekt vlug in. Als ik opsta voelt mijn huid nog steeds zacht en gehydrateerd.

De prijs voor de starter kit bedraagt 9,95 . Persoonlijk vind ik dit het helemaal waard. De lipbalm kan je ook apart kopen voor 4,95 .

De dag- en nachtcrème kan je ook in de originele versie kopen en dan betaal je 24,95 € voor 50 ml. Als je dit dan berekent voor 15 ml zou je 7,49 euro per stuk betalen. In de starter kit betaal je dus 5 euro voor 30 ml aan crèmes in totaal!

Conclusie

Ik zal eerder de starter kit kopen dan de dag- en nachtcrème apart, want het is gewoon voordeliger én ik maak vaak gebruik van een lip balm.

Shower gel with organic Argan Oil – 100 ml

Dit was een leuk cadeautje die ik kreeg bij aankoop van minstens 15 €. Jippie, ik hou van cadeautjes én zeker als ze cruelty-free zijn! Hij ruikt lekker fris, schuimt mooi en reinigt de huid heel goed tijdens het douchen.

douglas_showergel

showergel_douglas

Lip Balm met biologische Argan Olie – 4,2 g

douglas_lipbalm

Deze Lip Balm is ook echt weer zeer goed. Ik kan hem vlot aanbrengen, waardoor mijn lippen terug gehydrateerd aanvoelen. Zoals ik al eerder zei, heeft de sterke zeewind bij mij behoorlijke lip-damage aangericht! Deze kost 4,95 € en is te koop in de Douglas winkels of natuurlijke online, waar ik hem heb besteld.

Home Spa Calming Hand Cream – Spirit of Asia – 30 ml

Douglas_Handcrème.jpg

Weeral een product waar ik fan van ben! Deze handcrème smeert zo gemakkelijk en droogt vlug op. Voor mij is het echt storend als een handcrème een half uur na het smeren nog niet opgedroogd is. De top ingrediënten zijn bij deze – Goji Berry en Bamboo Milk. Ik weet niet zeker of dit product vegan is, omdat ik niet alle dierlijke ingrediënten vanbuiten ken, haha! Er zit allesinds geen karmijn of lanoline in. Indien je mij kan helpen, graag! 🙂

img_6347

img_6351

Deze producten heb ik gekocht via de webshop van Douglas. Als je in België of Nederland woont, moet je geen verzendkosten betalen! Ik bestelde het voor 20 u en had het de volgende dag al in huis! PS: ik koos voor de gratis (én mooie) cadeauverpakking. Deze ga ik hergebruiken voor volgende kerst!

Ken jij de producten van Douglas Naturals?  Gotta stay peachy!


26 thoughts on “Shopping Night bij Douglas Naturals

  1. Ik heb een vrij gevoelige huid door mijn rosacea. Mijn keratosis pilaris, die normaal op men armen zit, zat een tijd geleden ook op mijn gezicht. Ik weet niet of het toeval is, maar sinds ik de crèmes van Douglas gebruik is het stilletjesaan weggetrokken. 🙂 Ik denk dat er minder irritaties kunnen optreden als het gaat om natuurlijke ingrediënten (tenzij bij allergieën). Weet niet of dat altijd zo is met cruelty-free producten 🙂

   Liked by 1 persoon

   1. Naturlijke ingredienten liggen me zeker erg goed. Top bedankt voor je informatie ik ga naar Douglas even uitproberen. Mijn huid is zelf heel erg vervelend. Ik krijg overal acne en vlekken van bepaalde chemische merken. Of dan wordt het heel erg rood ik lijk dan op een tomaat hihi. Anders gaat het jeuken. Ook kan ik niet tegen bepaalde make-up eigenlijk best veel make-up behalve natuurlijke merken dan gebeurt er niets.

    Like

   2. Yves Rocher koop ik altijd, lavera, eye care cosmetics, minerelessa, dr. Hauschka. Voor de rest durf ik niet zo gauw meer nieuwe producten te kopen. Yves Rocher is altijd goed. Maar soms ik ik er best ver voor reizen. Ik houd niet zo van online aankopen eerlijk gezegd.

    Like

   3. Het is inderdaad niet zo leuk als je er best ver voor moet reizen. Ik hou heel erg van Lush en daarvoor moet ik al de trein nemen om er te geraken. Dat is best oke als je er een daguitstapje van maakt, maar natuurlijk niet wanneer je snel iets wilt of nodig hebt. Online kopen doe ik wel graag, maar niet voor kleding.. omdat je nooit weet of de maat je zal passen!

    Liked by 1 persoon

   4. Ja gelijk heb je. Ik koop vaak best veel tegelijk in. Als je weet wat je moet hebben kun je inderdaad vaak online aankopen doen maar dat vind ik zo onpersoonlijk. Soms wil ik advies dan mis je dat net online of als je iets nieuws wil kopen. Jammer. Maar het is ninet anders. Lush moet ik ook een keertje uitproberen. Een van hun mascara’s prikt wel af en toe. Ik moet nog kijken of het alleen die mascara was of ook de andere.

    Like

   5. Online mis je inderdaad het advies. Ik vind het ook interessant om vragen te kunnen stellen. Daarom lees ik veel reviews vooraleer ik iets online koop. Ik gebruik de Eyes Right Mascara van LUSH. Zou het die kunnen zijn?

    Liked by 1 persoon

   6. Ja het is die. Ik had hem cadeau gekregen. Ik heb hem maar een keer gebruikt ik was een beetje bang. Ik probeer het nog een keer ik ben benieuwd. Soms prikt iets als het nieuw is.

    Like

   7. Ik denk dat het vooral belangrijk is om een nieuw product steeds thuis uit te testen als je niet ergens naartoe moet, zodat je het eraf kan wassen indien het prikt of als je huid rood wordt. Ik heb ook al eens voorgehad dat een crème prikt, meestal van een staaltje én dan weet ik dat die crème niets voor mij is. Daarom is de starterkit leuk, omdat je die dan kan testen vooraleer je eventueel de grote versie koopt! 🙂

    Liked by 1 persoon

 1. Douglas eigen merk ken ik eigenlijk nog niet zo goed, maar ik ben vooral benieuwd geworden naar de shower gel met argan olie. Argan olie vind ik altijd zo heerlijk ❤

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s