Veggie food in Disneyland Parijs

Disneyland, de meest magische plek op aarde. Ik ben er ondertussen al vijf keer geweest. Tweemaal was het een daguitstap en de andere keren gingen we voor drie dagen. In dit laatste geval moesten we eerst nog naar ons hotel om onze tickets op te halen, dus dan was op tijd vertrekken een MUST! Dat betekent om zes uur in de auto om hopelijk op tijd aan te komen. Oké, eenmaal hebben we serieus gesukkeld, toen mijn zus niet mee was en ik de GPS moest instellen… Mijn moeder en ik zaten plots in hartje Parijs. Anyways, om een hele dag Disneyland te kunnen overleven moet je ook eten én als vegetariër blijkt dit toch niet altijd zo gemakkelijk. Vandaag deel ik mijn favoriete eetplekjes.

Fuento Del Oro Restaurante – Frontierland

fuentodelororestaurantedisney

fuentodeloro

Ik kan je nu al meteen vertellen dat dit mijn favoriete plek is om te eten als ik in Disneyland Parijs ben. Fuento Del Oro klinkt gezellig Mexicaans en zo weet je ook meteen welk eten je kan verwachten. Het restaurant is énorm leuk ingericht. Telkens als ik er ben voel ik good vibes omdat ik weet dat ik mijn buikje lekker mag vullen.

Wat staat er hier op de kaart voor vegetariërs?

 • Vegetarian taco salad – 6,99  (boekweit pannenkoek, worteltjes, salade, zoete paprika, maïs, rode bonen en kersttomaatjes)
  Een normale themepark-prijs voor een relatief groot gerecht. Ik heb het zelf nog niet gegeten maar andere mensen wel en ik moet toegeven.. het zag er écht heel erg lekker uit.
 • Mini vegetable taquitos, onion rings, salsa sauce and side salad or Mexican rice – 9,99 € of met een refreshing drink (50 cl) erbij, betaal je 11,99 €.
  Dit is mijn nummer 1 gerecht in Disneyland Parijs. De taquitos hebben zoveel smaak – omg – ik krijg water in mijn mond als ik eraan denk! De Mexicaanse rijst is ook echt lekker en boy oh boy, ik denk dat vanaf toen mijn obsessie voor ajuin is begonnen. (Ik lust ajuin echt mega graag sindsdien merk ik nu zelf op.)

fuentodelororestaurante

Zin in een snelle hap? Dan kan je ook apart kiezen voor de Mexicaanse rijst (3,59 €), onion rings (3,59 ) of zelfs nachos met salsa saus en guacamole (3,59 €). Mijn zus ging eerst ook een portie nachos nemen totdat ze zag hoe groot (klein) de portie was.. Ze koos dan maar voor Churros als dessertje. Ik mocht er eentje proeven en yum yum.. die waren echt lekker!

Bistrot Chez Rémy – Toon Studio (Walt Disney Studios Park)

Dit is een restaurant waarbij je wel op voorhand moet reserveren want het is echt wel heel populair. Bistrot Chez Rémy bevindt zich naast Ratatouille: The Adventure en is ongelooflijk prachtig ingericht volgens het thema van de film. Hier kan je niet zomaar één gerecht nemen, ze werken enkel met menu’s. Wij kozen voor het Remy Menu van 31,99 per persoon (exclusief drinken!).

bistrotchezremy

Het Remy menu

Als voorgerecht nam ik een gemengde salade met kaas, geraspte rode biet en bieslook. Hierbij zat een lekkere vinaigrette op basis van sesam- en sojasaus. Aangezien ik geen koude kaas lust (en liever niet met dierlijk stremsel), heb ik de kaas dan ook niet opgegeten.

Het was voor mij maar een gewone salade en dus keek ik vooral uit naar het hoofdgerecht. Dit was een groentencasserole met tofu en witte bonen. BINGO. Het was zeer lekker, al had ik er wel graag een pureetje bijgegeten. Helaas heb ik hier geen foto van, ons bezoek aan Bistrot Chez Rémy is inmiddels twee jaar geleden, maar ik heb het gecheckt.. de kaart voor de vegetariërs is hetzelfde gebleven!

bistrotchezremydinner

Cafe Hyperion – in het Videopolis Theatre – Discoveryland

Deze plek vind ik geweldig, hier kom ik altijd voor een frietje en een Hyperion Veggie Burger. Dit kost 9,99 . Je kan ook kiezen voor een side salad in plaats van de frietjes. Voor 6,99 € vindt je ook een heerlijke grote salade met granen. Ik dacht dat ik er de vorige ‘vorige’ keer minstens 10 verschillende soorten groenten had in herkend.

cafehyperion

De veggie burger kan je ook zonder kaas vragen. Als je geluk hebt, kan je tijdens het eten kijken naar de Jedi Training Academy. Hier leren jonge kindjes tussen 7 en 12 jaar hoe ze The Force moeten leren gebruiken om een echt Jedi Master te worden. Daarbij moeten ze Darth Vader en zijn Stormtroopers verslaan.

jeditrainingacademy

Restaurant Hakuna Matata – Adventureland

De hakuna frietjes zijn geribbeld en gekruid. De prijs is 3,59 maar je krijgt een grote portie. Ook hier kan je een vegetarian hakuna salad nemen. In de salad zit naast salade (haha), maïs, paprika, gefrituurde uitjes, kersttomaatjes en wortel.

hakunamatata

Annette’s Diner Take out – Disney Village

Annette’s Diner is heel erg leuk ingericht. Ik ken de Amerikaanse Diners vanuit de films en deze lijkt echt écht. De waiters en waitresses dragen zelfs rolschaatsen, cool toch?!!

annettesdiner

insideannettesdiner

veggieburgerannettesdiner

Hier nam ik the new veggie burger voor 15,99 (frietjes of een side salad inbegrepen). Dit is een prijzige veggie burger maar het is wel iets helemaal anders dan in vergelijking met de burgers in de parken. Tussen het broodje ligt gepaneerde tofu, portobello champignon, aubergine, courgette, gekonfijte tomaat, avocado, garlic pickles met een wasabi sausje. Je krijgt ook een klein potje koolsla erbij. Om te drinken nam ik een vers gemaakte lemonade.

Sara’s tips & tricks

 • Opgelet! Elk restaurant heeft zeer variërende openingsuren. Zo weet ik al uit ervaring dat Fuento Del Oro dinsdag niet open is. Snif.

Ga je voor een dagje naar Disneyland?

 • Maak voor je vertrek een lunchpakket klaar – zo spaar je centjes én kan je dit uitgeven aan cadeautjes (voor jezelf natuurlijk ;))
 • Neem een aantal snacks mee zoals een stukje peperkoek, een granenkoek, crackers, een appel of een banaan.. Dit stilt dat kleine hongertje waardoor je minder vlug gaat grijpen naar een Yoda cupcake of een Mickey cookie (heel lekker trouwens!).

mickeycookiedisneylandparis

Ga je voor meerdere dagen naar Disneyland?

 • Dan gelden dezelfde tips als hierboven!
 • Een goed ontbijt geeft veel energie. Neem rustig de tijd om te ontbijten in het hotel waar je verblijft (zodat je meerdere keren kan nemen) maar ook zodat je je langer verzadigd zult voelen.
 • Neem flesjes water mee. Het is belangrijk om veel te drinken én als je dit moet kopen in Disneyland, kan de rekening vlug oplopen. Disneyland voorziet drinkfonteintjes verspreid over beide parken, maar in de winter zijn deze niet beschikbaar (preventiebeleid tegen bevriezen?)

Disneyland Parijs heeft natuurlijk nog zoveel meer eten te bieden dan hetgeen ik nu over heb verteld. Ik ben ook nog niet naar elk restaurant geweest. Op deze website vind je redelijk recente menu’s van alle Disneyland Parijs restaurants.

Wat vindt jij van het eten in Disneyland Parijs? Wat zijn jouw favoriete plekjes om te eten?


20 thoughts on “Veggie food in Disneyland Parijs

 1. Wat een keuze eigenlijk nog :-). Ik zou inderdaad ook zelf iets te snacken meenemen en drinken. Zonde om zoveel geld aan uit te geven. De souvenirs zijn te kei leuk ;-).

  Like

  1. Jaa inderdaad! & zeker als je weet dat er nog zoveel meer restaurants zijn in Disneyland en the Village waar ik nog niet ben geweest. Disney souvenirs zijn oh zo mooi & wat heb je er veel! Veel leuker om hier iets aan uit te geven dan al die maaltijden hihi 😉

   Like

 2. Wat een leuk artikel!! Ik wil zo graag een keer naar Disneyland. Lijkt me zo leuk om daarheen te gaan 😍 Vooral rond Kerst omdat het dan helemaal die kerstvibes heeft. Het eten lijkt me ook top trouwens. Die onion rings… Jammie! Mooie foto’s!

  Like

 3. Oooh ja dit artikel ga ik zeker opslaan! Ik ben nog niet naar disneyland geweest maar wil er binnenkort graag naar toe en nu weet ik alvast waar ik lekker veggie food kan scoren! Dankjewel! 😀

  Like

  1. Hihi super! In het Blue Lagoon Restaurant (bij de Pirates of the Carribean attractie) kan je nog kiezen voor een exotic salad of een vegetable voyage. Het is een duurder restaurant maar enorm gezellig ingericht (waar de Pirates bootjes langs varen in het donker). Zelf ben ik er nog niet gaan eten, maar ik dacht nog “ik vermeld het even” 😉

   Like

 4. Ik ben nog nooit gaan eten bij Fuento Del Oro. Dat restaurant is een lange tijd dicht geweest. Volgende keer moet ik die taquitos eens uitproberen.
  Een keertje ratatouille gaan eten, staat ook nog op mijn planning 🙂
  Ik ga meestal lunchen bij Earl of Sandwich, in Disney Village. Verse, warme broodjes, wraps of salades én altijd lekker. Zeker eens uitproberen!

  Liked by 1 persoon

  1. Fuento Del Oro is inderdaad (helaas) een lange tijd dicht geweest! snif. Oh bij Earl of Sandwich heb ik eens een vier kazen pizza gegeten en … nooit meer! Het was overduidelijk kant-en klaar, met vier dikke lagen kaas die niet eens volledig gesmolten waren zonder tomatensaus. Ik nam dit omdat de pasta met groenten was uitgeput. De wrap of salade wil ik zeker wel eens proberen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s