Mijn vijf favoriete beauty items

Make-up. I love it! Maar ik word pas écht enthousiast als het cruelty-free (én vegan) is. Ik ben zeker geen grote kenner en kijk vaak naar tutorials. Mijn beauty guru is definitely Carli Bybel. Heb onlangs ontdekt dat we in dezelfde maand verjaren. Carli besteed de laatste tijd ook veel aandacht aan cruelty-free make-up. Anyways, enough with the fangirling, haha! Ik vond het een leuk idee om vandaag mijn vijf favoriete beauty items aan jullie te tonen.

Tarte – Rainforest of the Sea eyeshadow palette

05

06

Ik zag deze eyeshadow palette online op de website van Sephora. Daar zag ik dat dit product een “sephora exclusiveis, wat betekent dat deze énkel te koop is bij Sephora. Aangezien mijn lovely sister op dat moment in Amerika was, dacht ik KOPEN! Het palette zag er zo mooi uit. Het is mijn eerste oogschaduw palette en ik moet zeggen: ik ben verliefd. Het design is waanzinnig mooi. De kleuren zijn zo prachtig. Het palette is ook heel stevig dus zeker travel-proof. Elk kleurtje heeft een eigen naam. Mijn zus is dol op seashell en wave. Same for me, maar met Reef erbij.

Swatches – beginnend bij seashell en vervolgens mee met de klok

07

Lush – Eyes right mascara

08

09

Voor mij is bij mascara het type borsteltje van groot belang. Het moet meer aan de verfijnde kant zijn. Ik vind dat mijn wimpers heel mooi eruitzien met deze mascara van Lush. Hij kost 14,95 euro voor 5 g, wat ik wel aan de dure kant vind. Ik heb ondertussen nog geen andere mascara geprobeerd, maar wil graag Perversion van Urban Decay proberen. Wie weet komt die van Lush wel op de tweede plaats.. 🙂

Kylie Cosmetics – Koko K lipkit

02

Kylie’s lipkits zijn gewoon geweldig. Ik ben geen pro in het aanbrengen van liquid lipstick en dat laat mijn zus me genoeg weten! Maar mijn skills worden beter met de dag. Ik heb een aantal lipsticks van Kylie Cosmetics, maar vandaag kies ik voor de Koko K lipkit. Het is een mooie nude pink matte lipstick. In daglicht is deze bij mij wat rozer, maar dat vind ik juist leuk. In avondlicht is deze dan eerder nude, wat ook wel leuk is. Ik voel deze lipstick wel iets meer zitten dan bij Dolce K. Anyways, I’m a fan.

03

04

13

Catrice concealer palette

10

Nadat ik een Youtube tutorial had gezien over colour correcting, wilde ik dit ook proberen. Colour Correcting houdt in dat je bepaalde kleuren gebruikt om oneffenheden, roodheden en donkere kringen gaat wegwerken. Ofja, een poging doen tot! Ik kocht het concealer palette van Catrice omdat ik er goede reviews over had gelezen en omdat het maar 3,59 euro kost bij het Kruidvat. Ook omdat ik colour correcting voor de eerste keer zou proberen.

11

14

Ik heb acne rosacea en daarmee komt de groene kleur goed van pas om mijn roodheden te verbergen. Om donkere kringen weg te werken gebruik ik het rood-oranje kleurtje. Natuurlijk moet je er wel een neutrale concealer overheen aandoen. De lichtste en donkerste kleur gebruik ik soms om lichtjes te contouren… Gotta stay subtle. De overige concealer gebruik ik niet echt omdat mijn voorkeur naar die van Tarte gaat.

Tarte – concealer, shade light

yes.jpg

12

Deze concealer is ah-mazing. Ik vind de textuur zalig. Hij is vloeibaar en dekt toch heel goed. Hij wordt heel mooi opgenomen door mijn huid. It’s so subtle. Je weet al dat ik de geur van een product belangrijk vind. Deze concealer heeft een redelijk sterke geur (zelf mijn moeder merkte het op toen ik in de auto mijn make-up aanbracht!). Maar de geur is zeker niet overheersend. Ik ben niet goed in het omschrijven van geuren, maar als ik het in één woord zou moeten omschrijven vind ik het “chique“. I know, weird right?

Dat waren mijn vijf favoriete “cruelty free én vegan” beauty producten. Wat behoort er tot jouw top vijf?

Gotta stay peachy!


17 thoughts on “Mijn vijf favoriete beauty items

 1. Wat een mooie producten! Ik snap heel goed dat dit je favorieten zijn. Ik kende de mascara nog niet & het tarte palette lijkt me ook fantastisch! Mijn producten : catrice hd liquid foundation & catrice blush. De producten verschillen bij mij per jaargetijde haha.

  Like

  1. Dankje! Tarte Cosmetics moet je zeker eens volgen op instagram! Momenteel zijn de producten nog niet te koop in de Franse Sephora webshop, maar wel in die van de VS. Als je eens iemand kent die naar Amerika gaat, kan je wel misschien vragen om iets van Tarte mee te brengen? 😉 -xo

   Like

  1. Lush is inderdaad wat aan de dure kant. Bij make-up vind ik dit niet zo erg omdat ik er heel lang mee doe. Maar een bathbomb of bubblebar is na 1-2 x op en dat vind ik wel jammer! Ondanks het feit dat ze ge-weldige producten hebben! ❤

   Like

  1. Zal ik zeker eens doen! Inderdaad, Kylie Cosmetics is cruelty-free en verkoopt gelukkig niet in China. Al hun lipkits zijn vegan, the Bronze palette helaas niet (bevat Karmijn). Ik heb twee Kylie glosses en 1 metal en die zijn ook vegan! Helaas zijn de ingrediëntenlijsten nog niet op de website te lezen, dus moet ik heel veel opzoekwerk doen alvorens ik bij haar iets koop! 🙂

   Like

  1. 14,95 dollar is inderdaad hoog, zeker als je weet dat er btw en douanekosten bijkomen. Voorlopig doet Kylie Cosmetics free shipping als je bedrag minstens 60 dollar bedraagt. Ik dacht dat het blijft voortdurend tot het einde van de feestdagen. Als je samen met iemand bestelt kan je dan de extra kosten (btw, douane) delen! In sommige gevallen glipt het pakketje doorheen de douane en moet je niets extra betalen 🙂

   Like

 2. Oh dat oogschaduwpalette is prachtig! Ook helemaal de kleurtjes die ik zou gebruiken. Ik ben niet zo’n held met make-up, maar daarmee zou ik wel iets moois op m’n ogen kunnen toveren. Haha 🙂

  Like

  1. Leuk haha! Ik ben ook geen echte held, maar ik bekijk veel tutorials en daar leer je wel nog veel uit. Ik heb vooral geleerd hoe ik in het algemeen mijn make-up beter aanbreng zodat het mooi blend met je huid! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s